Gyproc

De afwerking van binnenmuren en plafonds gebeurt al lang niet meer uitsluitend met nat pleisterwerk. Om valse wanden, plafonds of afscheidingen te maken, wordt geopteerd voor platen in gipskarton. De platen worden gemaakt in verschillende afmetingen en afwerkingen (waterwerend, isolerend, met of zonder schuine kanten, enz.)

Ze worden vastgeschroefd of gelijmd op een metalen geraamte of houten lattenwerk. Mits een goede afwerking kan je het verschil met nat pleisterwerk nauwelijks waarnemen. Alleen door zachtjes erop te tikken kan je horen om welk materiaal het gaat. De afwerking met plaatmateriaal heeft als bijkomend voordeel dat het veel eenvoudiger is om gaten voor spots te boren of bekabeling te camoufleren. Nadeel is dat je extra versteviging nodig hebt om zware materialen te bevestigen (luchters, glazen binnendeuren,...).

Nog een tip: laat de gipsplaten pas plaatsen als de vloer gechapt is, dus voor de afwerking. Zo voorkom je eventuele beschadiging aan uw pas geplaatste vloer. Als je muren en plafonds stijlvol wil afwerken, kan je ook kiezen voor sierlijsten, rozetten en consoles!

Modern of klassiek, uw vakman vertelt graag meer over de ontelbare mogelijkheden.