Gevelbepleistering

Overwegend werkt ASW RONDAS met silicone pleisters die in een dunne laag wordt aangebracht: ze zijn elastischer dan minerale pleisters en daardoor ook minder gevoelig voor scheuren en vervuiling. Deze bestaat uit minerale grondstoffen met als bindmiddel siliconenhars, emulsies en doorgaans een beperkte hoeveelheid polymeer.

Eerst wordt een onderlaag voorzien van kalk/cementpleister die verstevigt is met een wapeningsnet en met een dikte tussen 12en 15mm. Hoeken worden versterkt met roestvrije profielen en ramen en deuren met slagregendichte profielen.

Na volledige uitdroging van de onderlaag wordt deze voorzien van een voorstrijk of hechtlaag, welke wordt aangebracht met de verfrol. Uiteindelijk wordt de sierpleister aangebracht in kleur en korreldikte naar keuze.

Dit soort sierpleister is volledig waterafstotend, dus je ziet geen verschil bij regen of droog weer, zijn geschikter in een groene omgeving en een gevelplint is niet noodzakelijk verreist, maar kan uiteraard nog altijd uit esthetische overweging. Het is vanzelfsprekend dat tijdens de projectfase zowel de bouwheer als de bouwmeester voldoende aandacht schenken aan de energiehuishouding.
Het gevelisolatiesysteem, op basis van polystyreenplaten, verhoogt de isolatiewaarde van buitenmetselwerk en verzekert op die wijze het comfort van de bewoners.

Met andere woorden, door uw gevel te isoleren zorgt u voor een lage energiefactuur in de winter en voor een koele ruimte in de zomer.